2014-12-12 20:08:54• hírek • Szatmár.ro

Multifunkcionális szociális központot hoztak létre

A központ a tervek szerint jövő év márciusában nyitja meg kapuit.

A városi tanács gyűléstermében pénteken megtartott zárókonferenciával ért véget egy EU-s projekt, melynek keretében a polgármesteri hivatal egy multifunkcionális szociális központot alakított ki. Ezt a Szociális Közszolgáltatások Szatmárnémeti Osztálya fogja működtetni a projekt keretében felújított egykori hőközpont épületében. A projekt összértéke közel 2,28 millió lej volt, ebből 1,86 milliót az Európai Unió, 400 ezer lejt a kormány, a fennmaradó összeget pedig a polgármesteri hivatal állt.

A felújított hőközpont az Aleea Mircesti 10 szám alatt található, a Szolidaritás lakónegyedben. Az épületet megerősítették, emeletet is építettek rá és több helyiséget is kialakítottak benne, hogy a tervbe vett minden aktivitás helyet kapjon.

A központ elsősorban tanácsadással fog foglalkozni: kihasznált, esetleg szexuálisan zaklatott gyermekek, fiatalok, a társadalom perifériájára sodródott felnőttek, szegény sorban élő idősek fordulhatnak majd segítségért az ott dolgozókhoz. Emellett lehetőséget biztosítanak majd idős embereknek a szabadidejük eltöltésére és felkarolják a csonka vagy a hátrányos helyzetű családokban élő gyerekeket. A központ a tervek szerint jövő év márciusában nyitja meg kapuit a kedvezményezettek előtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: